Skat vil undersøge skatteaftaler med Luxembourg

For to uger siden blev 548 dokumenter med hemmelige aftaler mellem hertugdømmet Luxembourg og multinationale virksomheder gjort offentlige.

EU-Kommissionen har siden meldt ud, at man betragter dokumenterne som markedsinformationer, og derfor følger Skat herhjemme nu trop og gennemgår dokumenterne i jagten på snyd. Det skriver Politiken fredag.

- Skat undersøger de offentligt tilgængelige aftaler mellem enkeltstående selskaber og staten Luxembourg nærmere, skriver Skat i en mail til Politiken.

- Hvis der er oplysninger i materialet, som vurderes at kunne have betydning for afregning af skat i Danmark, bliver det behandlet på baggrund af de regler, der gælder for Skats kontrolarbejde - herunder også væsentlighed og risiko.

Dokumenterne er blevet lækket fra revisionsfirmaet PwC. Inden de blev offentliggjort udtrykte Skat interesse i at få indblik i, hvordan disse skatteaftaler er konstrueret.

Lækket - der bedre er kendt som Luxleaks-sagen - handler om virksomheder, der gennem uigennemskuelige aftaler med Luxembourg har betalt mindst muligt skat.

Det har vakt stor vrede internt i EU og givet den ny kommissionsformand og tidligere premier- og finansminister i Luxembourg, Jean-Claude Juncker, problemer.

Lækket har rejst diskussioner om, hvor vidt man internt i EU bør have fælles skatteregler. Den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), har offentligt luftet det som en mulighed.

- Hvis vi vil ændre tingene, må vi vedtage fælles lovgivning, så vi kan få et fælles, konsolideret skattegrundlag for virksomhederne og samtidig en meget høj grad af gennemsigtighed, sagde hun torsdag.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) har indtil videre udtrykt en lunken glæde for fælles skatteregler.

- Det er i princippet en god idé at få et fælles grundlag for selskabsbeskatning i EU. Men vi siger ikke ja til hvad som helst, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip