Skatteekspert: Der skal betales skat af Venstres diæter

Skattemyndighederne skulle have haft besked, hvis Venstre - som beskrevet i Ekstra Bladet mandag - har givet ansatte penge i kuverter op til partiets landsmøder, selvom der i forvejen var sørget for både hotel og forplejning.

Det fastslår seniorskatteekspert i revisionsfirmaet BDO, Henning Boye Hansen.

- Udgangspunktet er jo, at man skal betale skat af al den indkomst, man har, uanset hvordan den opstår, siger han til Ritzau.

- Hvis man får nogle diæter samtidig med, at man får dækket sine omkostninger, så er man skattepligtig af diæterne. Det er der ikke så meget tvivl om, siger han.

- Så er der nogle særregler, der gør, at kan få udbetalt diæter og kørepenge, hvis nogle bestemte betingelser er opfyldt, men man kan ikke få begge dele, og det er tilsyneladende det, vi er inde på her, siger Henning Boye Hansen.

Ifølge Ekstra Bladet har ansatte i Venstre i perioden 2006-2011 fået kuverter med omkring 800 kroner. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fremgår kuvert-pengene ikke af de ansattes lønsedler.

- Hvis der foreligger et ansættelselsesforhold, så skulle arbejdsgiveren have lavet en lønseddel, der indholdt kildeskat af beløbet. Det skulle have været på lønsedlen, og hvis det ikke er kommet på, så er det medarbejderen selv, der skal selvangivelsen, påpeger skatteeksperten.

Også advokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen mener, at der skal svares skat af kuvert-diæterne.

- Når Venstre er arbejdsgiver, så er der ingen tvivl om, at diæterne burde have været lagt oven i de ansattes løn den pågældende måned, siger Torben Bagge til Ekstra Bladet

- Man giver nogle penge kontant, som burde have været beskattet som løn, siger han.

Venstres partisekretær, Claus Richter, erkender overfor Ekstra Bladet, at man tidligere har udbetalt diæter til ansatte.

Men han understreger, at loven er overholdt i forbindelse med udbetalingerne.

- Tidligere har man udbetalt diæter til folk. Det er jo meget normalt, siger han til Ekstra Bladet.

- Det gør man også til ansatte i en virksomhed, og så bruger de dem til at købe mad og drikke for, lyder forklaringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip