Skattehul for rige danske pensionister lukkes

En stor dansk sejr.

Sådan beskriver skatteminister Benny Engelbrecht (S) over for Politiken tirsdag en helt ny skatteaftale med et af Europas mest omdiskuterede skattelylande, Luxembourg.

Her har velhavende danskere i årevis placeret formuen og pensionen for at slippe uden om de høje danske skattesatser. Men den går ikke længere med pensionen.

Står det til regeringen, skal danskere, der er bosat i Luxembourg, i fremtiden betale skat i Danmark af samtlige udbetalinger fra danske pensionsordninger.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det ofte er velhavende danskere, der vælger at flytte til Luxembourg. Det skal de have lov til, men med den nye aftale kan de ikke længere undgå den danske skattebetaling, siger en tydeligt tilfreds skatteminister, Benny Engelbrecht.

Danske pensionister, der emigrerer til Luxembourg, betaler under 20 procent i skat af de pensioner, de får udbetalt fra Danmark.

Og så går skatten ubeskåret til Luxembourg, selv om den danske stat giver betydelige skattefradrag på de penge, der betales ind på pensionerne.

Det er "denne skævhed, der nu bliver rettet op", slår ministeren fast.

Og skatteaftalen er lidt af en landvinding, vurderer skatteadvokat Torben Bagge.

- Der er rigtig mange danskere - især med ratepensioner - der placerer sig i Luxembourg.

- Både fordi skatten er så lav, og fordi der er ordnede forhold og en mentalitet, der minder meget om den danske. Og så er det ikke længere væk, end at du kan sætte dig ind i din bil og køre hjem, hvis du får behov for det, siger Torben Bagge til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip