Skatteminister: Banker risikerer politianmeldelse

Fire banker har handlet i strid med reglerne om refusion af udbytteskat i forbindelse med såkaldte aktielån.

Det slår Skatteministeriet fast i et nyt notat, og det kan i sidste ende resultere i politianmeldelser af bankerne, fastslår skatteminister Karsten Lauritzen (V) ifølge DR Nyheder.

- Hvis der er nogen der har forbrudt sig mod reglerne, er det selvfølgelig meget alvorligt, og så vil de blive stillet til ansvar for det af de rette myndigheder - i sidste ende jo altså politiet, siger han til DR Nyheder.

Ifølge Claus Kirkeby Olsen, der er skattepartner i advokatfirmaet Rønne og Lundgren og ekspert i aktielån og beskatning, burde bankerne have været klar over, at de brød reglerne, når de fulgte en praksis, hvor lånerne af aktierne har fået refunderet udbytteskat.

- Reglerne har været krystalklare siden 2010 og formentlig også længere. Så bankerne har administreret forkert og brudt skattekontrolloven, siger han til DR Nyheder.

Skat har tidligere anmeldt svindel for 6,2 milliarder kroner til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale Bagmandspolitiet.

Forløbet efter anmeldelserne afslørede, at Skat lang tid før anmeldelserne blev advaret om svindlen - blandt andet i en rapport fra Intern Revision fra 2013.

Rapporten byggede på en advarsel fra en anden rapport i 2010, der påpegede, at der i alle sager om refusion siden 2000 manglende dokumentation for refusionskravene i 63 procent.

På et møde den 28. august besluttede statsrevisorerne, at Rigsrevisionen skal kulegrave Skats håndtering af refusioner af aktieudbytter.

Fem chefer i Skat er siden blev hjemsendt efter ledelsesmæssigt svigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip