Skatteminister: Erhvervslivet skal beskattes mindre

Det skal være billigere at drive virksomhed i Danmark, og derfor er behovet for skattelettelser i erhvervslivet større end behovet for at lette skatten for folk i arbejde.

Det siger skatteminister Morten Østergaard (R) til Berlingske.

Han kalder det for en misforståelse, at skattelettelser i bunden for folk i arbejde er løsningen, hvis man vil have flere af de cirka 800.000 danskere, der er på offentlig forsørgelse, i beskæftigelse.

- Det er min mening, at der her og nu er et akut behov for at se på, hvordan man kan sænke skatten for selvstændige erhvervsdrivende, siger Morten Østergaard til Berlingske.

Han udelukker dog ikke, at det på den lange bane igen kan komme på tale at sænke skatten på personindkomster. Samtidig siger skatteministeren, at skattelempelser for erhvervslivet er en radikal mærkesag.

Produktivitetskommissionen udpegede i foråret beskatning af erhvervslivet som et af flere områder, der var med til at hæmme væksten i Danmark. Regeringen afsatte sammen med de borgerlige partier en milliard kroner frem mod 2020 til at sænke erhvervslivets skatter.

Men der er brug for mere, lyder budskabet fra skatteministeren.

- Vi skal forbeholde os retten til at spille på alle tangenter. Men dimensionerne af det vil jeg ikke spekulere i, før der ligger et endeligt udspil fra regeringen.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at det skal kunne betale sig at drive virksomhed i Danmark, ligesom at det skal kunne betale sig at arbejde, siger Morten Østergaard til Berlingske.

Regeringen ønsker at give virksomhederne mulighed for at beholde en større del af overskuddet i virksomheden selv for at hjælpe folk, der opgiver den trygge tilværelse som lønmodtager for at starte egen virksomhed.

Hos Dansk Iværksætterforening hilser man planerne om erhvervsskattelettelser velkomne, men formand Christian Walther Øyrabø siger til Berlinske, at han hellere havde set lettelser i topskatten.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip