Skatteminister kalder kritik om grundskyld forfejlet

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) har fået kritik for at love at komme frem til konkrete og matematisk beregnet tilbagebetalinger til husejere, der har betalt for meget i grundskyld.

Kritikken giver han dog ikke meget for, da han mener, at kritikken er baseret på et forkert grundlag. Han har ikke på noget tidspunkt givet udtryk for, at der skal findes en endelig konklusion.

- Jeg er grundlæggende uenig i den præmis, man stiller op om, at vi skal nå frem til en meget korrekt konklusion på grundskylden. Ekspertudvalget siger, at det ikke giver mening at tale om nogen korrekt værdi. Vi skal finde frem til et beskatningsgrundlag, som giver god mening, lyder det fra skatteministeren i en skriftlig kommentar.

- Politisk kan jeg godt se idéen i det, hvis man fandt de rigtige tal og de rigtige vurderinger, men det kan bare ikke lade sig gøre, siger Allan Malskær, landsformand i Parcelhusejernes Landsforening.

Boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet er enig med Allan Malskær, der overfor dagbladet Politiken kalder løftet en "illusion".

- Vores ambition er at lave et mere robust og gennemsigtigt system, som boligejerne kan have tillid til, og hvor der selvsagt er mulighed for at klage over vurderingen. Og det er en opgave, som vi mener, er mulig at løse, siger Benny Engelbrecht.

Boligøkonom i Nykredit Joachim Borg Kristensen ser bedre perspektiver end sin kollega og vurderer, at vurderingerne i fremtiden vil blive mere præcise.

- Jeg er fortrøstningsfuld over, at der nu bliver iværksat et nyt system, hvor der er gode muligheder for, at vurderingerne bliver mere retvisende, end de er nu, vurderer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip