Skatteminister kræver svar om rod i Skat

Skatteministeriet skal senest 25. september udforme en samlet plan, som forklarer den ulovlige skatteopkrævning, som blev stoppet efter kritik fra statens advokat, Kammeradvokaten, samt tab på 6,2 milliarder kroner i udbytteskat.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i TV2 News.

- Jeg har været skatteminister i tre måneder. Det er klart for alle - også for mig - at der er behov for at få løst de problemer, Skat har. Dele af Skat er i krise. Derfor har jeg nu besluttet, at vi lægger en samlet plan frem til løsning, siger Karsten Lauritzen.

Han har tidligere bedt Intern Revision undersøge milliardtabet på udbytteskatten, som Intern Revision advarede om i 2010 og 2013. Samtidig undersøger Bagmandspolitiet sagen. Skat blev først klar over tabet fra en udenlandsk kilde.

- Den plan skal komme og bliver præsenteret for Folketingets partier senest fredag den 25. september. Når man kan svindle for så stort et milliardbeløb, så er der jo noget galt. Det skal vi se nærmere på. Der kommer en redegørelse, siger Karsten Lauritzen.

- Der skal også placeres et ansvar. Når man har et inddrivelsessystem, som Kammeradvokaten konkluderer, delvis baserer sig på ulovlig inddrivelse, så er det helt uacceptabelt. Derfor blev det stoppet i går (tirsdag, red.), siger Karsten Lauritzen.

EFI-systemet har haft problemer i ti år og har ikke fungeret, siden det i 2013 blev sat i drift.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip