Skatteminister vil have DR til at udlevere Panama-papirer

15/04/2016 16:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) opfordrer DR til at udlevere papirerne i Panama-lækagen, hvor 11,5 millioner dokumenter afslører skatteunddragere.

Hvis man har oplysninger, som kan hjælpe Skat med at afsløre skattekriminalitet, bør de deles med skattemyndighederne, lyder det.

Kravet bliver stillet i et brev til DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og bestyrelsesformand Michael Christiansen.

- Danmarks Radio har som en statsejet public service-virksomhed efter min opfattelse et ganske særligt samfundsansvar.

- Det ansvar bør indebære, at Danmarks Radio bidrager så aktivt som muligt, til at Skat får adgang til oplysningerne, som kan være med til at afdække mulig skattekriminalitet, lyder det i brevet, som Ritzau har set.

Heri opfordrer skatteministeren til at udlevere de dele, der er relevante for Skat - som ikke har adgang til oplysningerne - så myndighederne kan få fat på de danskere, som bevidst har snydt i skat.

Dagbladet Politiken ligger også inde med papirer, som stammer fra lækagen, men avisen bliver ikke mødt med samme krav.

I starten af maj vil det internationale konsortium af journalister, som ligger inde med papirerne, offentliggøre navnene på mere end 214.000 offshoreenheder, der er blevet konstrueret med advokatfirmaet Mossack Fonsecas hjælp.

Tidligere på ugen stod Nordea, Danske Bank og Jyske Bank skoleret for Folketingets skatteudvalg, da de sammen med flere eksperter var indkaldt til en offentlig høring om skattely i kølvandet på lækagen.

Skatteministeren rejste budskabet om at hjælpe skattemyndighederne over for bankerne, og det er derfor naturligt, at det også bliver rejst over for DR, som hvert år modtager statsstøtte, lyder argumentationen.

- Det var blandt andet et af mine budskaber til landets største banker, da de tidligere i dag var kaldt ind på mit kontor til en snak oven på de seneste ugers afsløringer om mulig skatteunddragelse og skattely, skriver ministeren på sin Facebook-profil.

Han lytter dog også gerne til modargumenterne, lyder det:

- Som jeg også har skrevet i brevet, hører jeg gerne argumentationen for, at DR mener ikke at kunne udlevere oplysningerne.

/ritzau/