Skatteministeriet lukker for dansk-irsk skattesmuthul

Det skal være slut med at betale den lavere irsk skat, hvis man arbejder som flymedarbejder for et irsk firma, men er bosat og arbejder i Danmark.

Danmark og Irland har netop underskrevet en ændring i den dansk-irske dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO), som betyder, at luftfartspersonale, der hidtil kun har kunnet blive beskattet i Irland, nu også skal betale skat i Danmark.

Tidligere har brancheorganisationen Dansk Luftfart problematiseret, at ansatte hos det irske flyselskab Ryanair, som har bopæl i Danmark og arbejder i Billund Lufthavn, kun har betalt skat i Irland, hvor indkomstskatten for lavtlønnede er langt lavere end i Danmark - omkring 20 procent.

Skatteminister Morten Østergaard (R) er tilfreds med den nye aftale.

- Bekæmpelsen af social dumping står højt på regeringens dagsorden, ligesom vi har fokus på at sikre en fair og ensartet beskatning af medarbejdere, der arbejder i Danmark, og vi har været meget opmærksomme på, at der her var en række problemer i forhold til beskatning af luftfartspersonale, som vi skulle have løst, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Derfor har vi også lagt os i selen for at få genforhandlet den dansk-irske dobbeltbeskatningsaftale sådan, at luftfartspersonale, der er hjemmehørende i Danmark og flyver i international trafik, også beskattes i Danmark efter danske regler.

Siden 2013 har Skat haft øget fokus på, hvordan udlændinge, der arbejder i Danmark for udenlandske selskaber, beskattes, og hvordan det, som Skat kalder forskellige "konstruktioner", giver ulige skattevilkår for danske virksomheder.

Aftalen er blevet underskrevet af Irland og Danmark og til efteråret skal den godkendes af Parlamentet i Irland og af Folketinget i Danmark.

Det forventes, at aftalen træder i kraft 1. januar 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip