Skidt runde sender golfdansker ud af sydafrikansk top

Skrevet af admin

|

30/11/2013

Dagens topnyheder

Det kommer ikke til at lykkes for den ellers så formstærke danske golfspiller Morten Ørum Madsen at tage sin anden sejr i træk på European Tour.

Danskeren, der i sidste weekend vandt South African Open, har ellers ligget i front i denne uges Alfreds Dunhill Championship, der også afvikles i Sydafrika, men efter lørdagens runde er hans flirt med topstriden forbi for denne gang.

Morten Ørum Madsen måtte bruge hele 79 slag til at komme igennem banen, hvilket svarer til syv over par.

Noget af en kontrast til de 65 slag, han brugte på førstedagen torsdag og som midlertidigt sendte ham helt til tops i feltet. Nu er danskeren dumpet fra førstepladsen og ned til en placering som nummer 34.

Ørum kom sig aldrig helt over en rædselsfuld start, hvor han lavede bogeys på fire af de første syv huller.

På næstsidste hul blev han noteret for en dobbeltbogey, hvilket understregede at silkeborgenseren havde ramt en katastrofal dag.

Noget bedre går det for veteranen Søren Hansen, der ligger på en femteplads - et fald på to pladser i forhold til fredag.

Hansen gik banen i 71 slag, et under par, og skal blandt andet bruge den afsluttende søndagsrunde på at fastholde positionen som bedste dansker.

Han presses nemlig bagfra af unge Lucas Bjerregaard, der er i gang med sin blot anden turnering som European Tour-spiller.

Bjerregaard leverede en solid runde i 67 slag, der bringer ham op som en samlet nummer 11.

Førstepladsen skal ingen af danskerne formentlig sætte næsen op efter. Sydafrikaneren Charl Schwartzel har vist imponerende stabilitet i turneringen med runder i 68, 68 og 67 slag.

Med 13 under par har han et solidt forspring inden den afgørende runde.

/ritzau/