Skilsmissebørn mangler hjælp til håndtering af krise

Mere end 20.000 børn oplever hvert år, at deres forældre går fra hinanden. Men selv om de oplever en krise i deres liv, får de ikke hjælp til at håndtere den, skriver Politiken fredag.

Men i løbet af de kommende fire år vil man efter norsk forbillede etablere samtalegrupper for skilsmissebørn på landets folkeskoler.

Det skal ske i Center for Familieudvikling. Og 30 skoler i tre kommuner skal være med i starten.

- Skilsmissen har ikke i tilstrækkelig grad været italesat som krise. Vi har italesat det som en god ting, at man kan gå ind og ud af relationer, og det er det også, siger Søren Marcussen, uddannelsesleder i Center for Familieudvikling, til Politiken.

Samlet vil 90 lærere få intensiv uddannelse i, hvordan man laver samtaleforløb på selve skolen. Og mindst 1500 andre lærere og relevante fagfolk skal deltage i faglige arrangementer, der øger viden om skilsmissebørn.

Norske skoler har i mere end 10 år arbejdet med den slags grupper. Og en af pionererne er professor i psykologi ved Høyskolen i Bergen Frode Thuen. Han skal være konsulent på pilotprojektet i Danmark.

Norske erfaringer viser, at næsten syv ud af 10 af børnene efter et terapiforløb har fået lettere ved at snakke med forældre og venner om svære emner.

Over halvdelen af de norske skilsmissebørn kan bedre koncentrere sig om skolearbejdet. Og 78 procent af forældrene mener, at deres barn har haft udbytte af at deltage.

I dag er hjælpen til skilsmissebørn i Danmark er sporadisk, skriver Politiken. Ifølge avisen er det kun Randers Realskole, der de seneste seks år systematisk har tilbudt særlige grupper, hvor børnene kan tale med en voksen om deres bekymringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip