Skimmelsvamp lukker hovedbygning på asylcenter

140 beboere på asylcentret Kongelunden skal flyttes, efter at der er blevet konstateret skimmelsvamp i hovedbygningen. Det skriver Amager Bladet. Blandt de 140 beboere, der skal flyttes, er 100 af dem det, der kaldes visiterede flygtninge, der har ekstra og særlige behov.

Det kan blive et problem, da asylcentret Kongelunden er det eneste af sin art, når det kommer til behandlingen af visiterede flygtninge.

Flytningen af de 140 beboere på asylcentret kommer, mens diskussionen om antallet af asylansøgere raser blandt kommunerne. Det giver Røde Kors nogle besværligheder med at flytte asylsøgerne.

- Vi har troet, at vi havde fundet løsninger i asylcentre i andre kommuner, men så er der gået politik i den, siger Gitte Nielsen, der er centerleder på asylcentret Kongelunden, til Amager Bladet.

- Der er i øjeblikket en politisk debat, som handler om, at kommunerne ønsker kompensation for det arbejde, som asylcentre giver i kommunernes forvaltninger i forhold til serviceloven, og det har gjort, at de ikke kan tage imod vores beboere der.

Nogle af beboerne bliver derfor flyttet rundt intern i de andre bygninger i asylcenter Kongelunden, som ikke er ramt af skimmelsvamp.

Derudover åbner Gitte Nielsen for, at nogle af de visiterede flygtninge vil blive flyttet til andre centre. I så fald vil Kongelundens personale følge med, og de visiterede flygtninge vil stadig være Kongelundens ansvar. Dermed vil asylcentret operere på flere forskellige adresser.

Asylcentret forsøger så vidt muligt forsøge at holde de børn, der skal flyttes i samme skole, hvad end det er på asylcentret eller i lokalområdet. Dette samme gælder for voksne flygtninge, der skal blive i de undervisnings- eller aktiveringstilbud, de er i nu.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip