Skjern slår lokalrivaler igen og er semifinaleklar

23/04/2015

For tredje gang på en måned vinder Skjern Håndbold over lokalrivalen Team Tvis Holstebro.

Onsdag aften vandt de grønblusede udekampen med 30-24, og den sejr betyder, at Skjern er klar til DM-semifinalen.

Inden sidste runde i slutspillets pulje 1 har Skjern og KIF Kolding København begge tre point mere end Tvis, og de to hold kan dermed ikke hentes.

I slutningen af marts slukkede Skjern en anden Tvis-drøm, da Skjern vandt de to holds pokalfinale.

Sejren onsdag aften var aldrig rigtig i fare for Skjern. Holdet indledte kampen med at skabe et lille hul, og efter et kvarter kunne Henrik Møllgaard score til 7-4.

Landsholdsspilleren scorede seks gange i alt og spillede i det hele taget en stærk kamp både offensivt og defensivt.

Begge mandskaber stod godt på banen, og det var tydeligt, at det var to hold, som kendte hinandens styrker ud og ind. Det kendskab udnyttede Skjern bedst.

Tvis' Magnus Bramming scorede første halvlegs sidste mål, da han på straffekast reducerede til 9-13.

Det var i sig selv ikke opsigtvækkende, men i situationen, der førte til straffekastet, fik Skjerns Daniel Svensson direkte rødt kort, da han kom for sent og ramte Peter Balling i et gennembrud.

Skjern klarede sig fint uden Svensson, og i løbet af anden halvlegs første syv minutter afgjorde Skjern mere eller mindre kampen, da holdet kom foran med 19-11.

Træfsikkerheden var stor i Skjern-angrebet, og i målet tog Søren Pedersen sig af Tvis-afslutningerne. Skjern-målmanden havde efter 40 minutter en redningsprocent på 50.

Klavs Bruun Jørgensen forsøgte at opildne sine spillere i en timeout. Det hjalp ikke nævneværdigt, og Tvis-træneren må erkende, at hans ophold i klubben ikke ender med DM-medaljer, inden han skal være landstræner for de danske kvinder.

Intensiteten røg en smule ud af kampen, efterhånden som Tvis-spillerne erkendte, at et comeback virkede umuligt mod de velspillende gæster.

Tvis-topscorer Peter Balling scorede sit sjette og kampens sidste mål til 24-30.