Skjult video viser dyremishandling: Fire halal slagtere mister deres tilladelse

Fire slagtere har fået inddraget deres licens, efter en video viser dyremishandling på et halalslagteri, fortæller Metro.

Den engelske fødevaresorganisation Food Standards Agency (FSA) har startet en undersøgelse mod Bowood slagteriet i North Yorkshire, hvor de udtaler, at "der er ingen undskyldning for at behandle dyr, som man ser i videoen" og tilføjer, at et retsligt efterspil kan komme. 

Læs også: Efterlod hunden til at dø af sult på et 8 kvadratmeter værelse i Slagelse

Dyrevelfærdsorganisationen Animal Aid filmede med skjult kamera i tre dage i december og observerede, hvordan arbejdere kastede får ind i jernstænger og ikke overholdte reglerne for halalslagtning, hvor blandt dyrene skal holdes fast efter halsen er blevet skåret over, at de skal dræbes med et hurtigt snit og at de ikke må se andre døde dyr.

Over tre dage observerede man over 4000 slagtninger af får, hvor op mod 86% ikke blev slagtet efter reglerne.

Animal Aid kæmper blandt andet for, at alle slagterier skal have påbudt videoovervågning.

Læs også: Billedet fra Sarah Palin: Er det her dyremishandling?

I Danmark trådte der d. 17. februar 2014 en ny bekendtgørelse om rituel slagtning i kraft, som påbyder bedøvelse forud for slagtning efter religiøse foreskrifter. Det er tilladt at slagte dyr efter religiøst ritual, så længe at dyret er blevet bedøvet først. 

Da loven blev indført mødte det meget harme i religiøse kredse, og det er stadig tilladt at importere kød fra dyr, der er slagtet uden foregående bedøvelse.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip