Skød advokat i retten: Nu vidner datter om farens sindstilstand op til drab

- Min ekskæreste havde ingen kontakt til sin egen familie, så han blev hurtigt som en søn for mine forældre. Allerede 20 dage efter, at vi blev kærester, kom han med hjem til jul.

Sådan lyder det tirsdag i Østre Landsret fra datteren til den 68-årige Jørgen Saugsted.

Hendes far blev idømt fængsel på livstid ved Retten på Frederiksberg for et skyderi i fogedretten i København 16. september sidste år.

Skyderiet kostede den tidligere svigersøns advokat livet. Ekssvigersønnen overlevede med nød og næppe.

Datteren og hendes ekskæreste fik et barn sammen i 2011, men gik kort efter fra hinanden, og det forværrede forholdet mellem den 68-årige og datterens tidligere kæreste. Barnet blev centrum for en langvarig og bitter strid om samværsretten.

Igennem et år havde morfaren ligget søvnløs over sagen, som han mente, at den tidligere svigersøn og dennes advokat Anders Lindholt havde kørt op, alene fordi de kunne.

- Min far har altid været god til at være rolig og fattet udadtil. Men indeni kan det være som et oprørt hav, lyder det tirsdag fra datteren.

Kommentaren får hendes far, der ellers har været rolig gennem hele forløbet, til at krakelere og græde sagte ved sin plads.

Dagen før det skæbnesvangre retsmøde i fogedretten savede morfaren løbet af sin jagtriffel og skrev et brev stilet til politiet. Ifølge ham selv havde han dog ikke lagt sig 100 procent fast på at slå nogen ihjel.

Det er anklagemyndigheden, der vil have byrettens dom på livstid stadfæstet, uenig i.

- Det er ikke en handling begået i affekt. Det er en likvidering. Han skød på en til to meters afstand. Det er planlagt, koldblodigt og determineret, siger anklageren i Østre Landsret.

Der ventes dom senere tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip