Skød løs på åben gade: Nu er 29-årig anholdt for drabsforsøg ved stormoské

En 29-årig mand er anholdt og sigtet for at affyre fire skud mod en forbikørende bil ved Københavns Stormoské. Ingen personer blev ramt i det, som politiet betegner som et internt bandeopgør.

Politiets jurister vurderer alligevel skuddene som drabsforsøg, og i et grundlovsforhør i dommervagten i København blev den 29-årige onsdag fængslet i seks dage.

- Vi mener, at det er ham, som har skudt. Han har stået overfor moskeen og skudt mod bilen, og derfor rammer han også moskeen, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Den 29-årige blev anholdt på Nørrebro ved sine forældre klokken 17.35 tirsdag.

Skuddene faldt, da en sort Volkswagen Touran i mandags kom kørende ad Rovsingsgade omkring klokken 23.40 i nordvestkvarteret i København. Den sigtede stod angiveligt i en gruppe, da han ifølge politiet løftede armen og trykkede på aftrækkeren.

Politiet mener, at skudopgøret skyldes en internt konflikt i banden Brothas. Samme bande skød angiveligt også efter hinanden sidste onsdag på Amager.

- Det er banderelateret, og jeg tror, at det er noget internt i Brothas. Vi kobler skyderiet ved moskeen med skyderiet mellem to biler på Amager, sagde Steffen Thaaning Steffensen dagen efter skyderiet.

Ved skudepisoden 10. december jagtede to biler hinanden på Amagerbrogade ved krydset ved Oxford Allé og via villaveje frem til skyderiet på Greisvej nær Kastrupvej.

Politiet fandt efterfølgende adskillige patronhylstre i området ved Greisvej.

- Vidner fortæller, at personer i begge biler har skudt på hinanden, og det er fuldstændig uacceptabelt, at de ligger og skyder efter hinanden på åben gade, hvor det kan gå ud over hvem som helst, sagde politikommissæren tidligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip