Skød sin ekskone ned på åben gade: Idømt 13 års fængsel

Ved middagstid den 10. juli sidste år bragede skuddene pludselig ud over Hvidovre Butikstorv.

Da stilheden igen lagde sig, lå den 28-årige Sinem Fener død, ramt af flere af de mindst syv skud, som hendes eksmand affyrede mod hende.

Torsdag blev eksmanden, den nu 34-årige Harun Fener, ved Retten i Glostrup idømt 13 års fængsel for at have dræbt sin ekskone.

Efter det voldsomme drab, ringede manden til et familiemedlem.

- Det er færdigt. Jeg har reddet min ære, sagde han.

I retten erkendte han da også, at det var ham, der affyrede de dræbende skud, og motivet var tilsyneladende en blanding af jalousi og krænket ære.

Parret mødte hinanden i 2000 og blev skilt i 2011 efter at have været gift i fem år.

Harun Fener har kurdisk baggrund, og det var ifølge ham gennem hele forholdet et problem, fordi hans ekskones familie kommer fra Tyrkiet.

Især hans forhenværende svigermor var kritisk. Hun ønskede ikke, at hendes datter skulle være gift med en kurder, forklarede han i retten.

Efter skilsmissen fandt parret sammen igen i en periode. Men i 2013 blev den 34-årige jaloux, da ekskonen ansatte en mandlig medarbejder i sin forretning.

- Det hele var modbydeligt og klamt. Situationen var modbydelig. Min kone skulle ikke være alene i et lokale sammen med en mand, sagde den 34-årige i retten.

- Manden havde fuldstændigt overtaget min plads, fortsatte han.

Få dage inden skyderiet i Hvidovre truede han sin ekskone med, at han ville dræbe hende - et forhold, han dog nægtede i retten.

"Jeg er ked af, at jeg skal dræbe dig," og "jeg skal nok gøre det blidt, sødt og hurtigt, så du ikke kan mærke - jeg elsker dig," sagde han blandt andet.

Sinem Fener anmeldte i den forbindelse sin eksmand for trusler. Hun blev udstyret med en alarmtelefon, og hendes eksmand blev eftersøgt af politiet.

Men det lykkedes ikke politiet at finde manden, før han havde skudt sin ekskone på kort afstand med en pistol ved Hvidovre Butikstorv.

Ved sin død efterlod den 28-årige Sinem Fener sig en treårig søn, som hun havde sammen med sin eksmand.

Foruden fængselsstraffen blev den 34-årig dømt til at betale sønnen en erstatning på omkring en halv million kroner.

Han valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip