Skole og institutioner holder lukket på grund af oliebrand

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Den voldsomme brand på havnen i Fredericia betyder, at elever på Skjoldborgvejens Skole foreløbig har fri torsdag.

Også institutionerne Æblehuset, Eventyrhuset og Pelikanen i Fredericia er lukkede, oplyser Sydøstjyllands Politi på Twitter torsdag morgen.

Det er en brand i flere olietanke på havnen, der altså giver nogle elever fri fra skole. Branden opstod onsdag aften, men der er torsdag morgen fortsat risiko for, at tankene kan eksplodere. Sker det, er det en "meget farlig udvikling" ifølge politiet.

Omkring 250 personer er blevet evakueret fra området omkring havnen til Fredericia Idrætscenter, hvor de har opholdt sig over natten.

Torsdag morgen har en del af de evakuerede forladt centret.

Sikkerhedsafstanden til de brændende tanke vurderes ifølge politiet at være 1000 meter.

I forbindelse med branden er der blevet udsendt en beredskabsmeddelelse.

Her advarer politiet borgere i Fredericia inden for området, der er afgrænset af havneområdet vest for Norgesgade, Nørre Voldgade, Vejlevej, Søndermarksvej og Snoghøj Landevej i krydset med Erritsø Bygade.

- Beboerne i det berørte område skal gå inden døre, samt holde døre og vinduer lukkede. Beboerne skal endvidere undlade at opholde sig i rum, der vender mod Fredericia Havn. Det vil ikke være tilladt at køre ind eller færdes i nævnte område, og al færdsel vil blive sendt væk fra området, lyder det i meddelelsen.

Det er beboerne på Elsdyrvej, Skyttevej, Bjørnevej, Egernvej, Jagtvej, Vænget og Depotvej, der blev evakueret til Fredericia Idrætscenter.

/ritzau/