Skole vinder 25.000 kroner for indsats mod hærværk

Det er forsikringsselskabet Gjensidige, der i samarbejde med fonden Østifterne, står for kampagnen ”Pas på din skole”.

Hærværk og skolebrande er et voksende problem i Danmark. Derfor vil Gjensidige og fonden Østifterne, som de første i Danmark, sætte en stor kampagne, i gang i 2013, om forebyggelse af hærværk og påsatte brande, på skoler.

Som optakt til denne kampagne startede Gjensidige i november 2012 en foranalyse, med nogle få udvalgte skoler, rundt om i Danmark, og på Skjoldborgvejens Skole, var en af dem.

Foranalysen skulle kaste lys over elevernes holdninger til hærværk og skolebrande.

- Det er vigtigt, at de unge selv kommer til orde. Vi ved reelt ganske lidt om, hvorfor nogen unge begår hærværk eller sætter ild til deres skole. Derfor er de unges holdninger og engagement meget afgørende, når vi i fremtiden skal forebygge, at skaderne sker, siger Hanne Berg, afdelingsdirektør i Gjensidige Forsikring og primus motor på ”Pas på din skole”.

Skjoldborgvejens Skole vandt
Gjensidige trak, i starten af januar, lod blandt alle de skoler, der havde deltaget i undersøgelsen, om en check på 25.000 kroner, til en aktivitet for skolens elever.

Denne check var Skjoldborgvejens Skole så heldige at vinde.

- Vi deltog i spørgeskemaundersøgelsen, da vi ligger i et område, hvor denne viden kunne være givtig for os på længere sigt, siger afdelingsleder på Skjoldborgvejens skole, John Risberg, og glæder sig over, at de vandt de 25.000 kroner.

Pengene skal bruges i forbindelse med skolens forårskoncert den 29. maj 2013.  

Stort forebyggende arbejde
I Fredericia Kommune bliver der gjort et meget stort stykke arbejde for at forebygge hærværk og vandalisme på kommunens skoler.

Faktisk er Fredericia Kommune en af de kommuner i landet, som har højest fokus på risikostyring af skoler og andre typer institutioner.

For eksempel, er alle skoler i Fredericia Kommune videoovervåget, alle har installeret tyverialarm, og alt IT og teknisk udstyr, er tyverimærker.

- Vi er i tæt dialog med skoler og institutioner om, hvordan vi passer bedst muligt på vores bygninger og inventar i kommunen. Med den høje prioritering af risikostyringsområdet ønsker vi dels at skabe tryghed for både elever, forældre og personale. Samtidigt sender vi et kraftigt signal om, at man her har en fælles, god og tryg base for alle, siger risikokoordinator Susanne Lykke Holm fra Fredericia Kommune.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip