Skolebørn af vietnamesisk oprindelse brillerer i skolen

En særlig gruppe skolebørn skiller sig ud, når man ser på karaktergennemsnittet blandt børn af indvandrere i de danske skoler.

Børn af vietnamesiske indvandrere har det højeste karaktergennemsnit blandt efterkommere af ikke-vestlige indvandrere, viser en rapport fra Danmarks Statistik.

Med en gennemsnitlig karakter på 6,6 for drengene og 7,1 for pigerne får eleverne med vietnamesisk oprindelse højere karakterer end elever med dansk oprindelse, som i gennemsnit fik henholdsvis 6,4 og 7,0 i perioden 2009-2013.

På de følgende pladser i gruppen, som består af i alt 12 nationaliteter, kommer efterkommere af indvandrere fra Sri Lanka, Iran og Bosnien-Hercegovina.

Generelt tegner der sig et billede af, at børn af ikke-vestlige indvandrere får lavere karakterer end børn af dansk oprindelse.

Det samlede gennemsnit for de ikke-vestlige efterkommere var 5,0 for drengenes vedkommende og 5,4 for pigerne.

De laveste karaktergennemsnit får børn af indvandrere fra Tyrkiet og Libanon, som også udgør de to største landegrupper.

- Man skal være opmærksom på, at forskelle i karakterer også afspejler forskelle i social baggrund, hvor forældrenes indkomst, arbejdsmarkedstilknytning og uddannelse spiller en væsentlig rolle, skriver Danmarks Statistik om karakterstatistikken.

Opgørelsen er lavet for perioden 2009-2013 og omfatter karakterer i de bundne prøvefag i folkeskolens afgangsprøve – det vil sige dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi.

De ikke-vestlige efterkommere udgør ifølge Danmarks Statistik omkring syv procent af de nuværende årgange, der forlader grundskolen. Gruppen udgør samlet klart den største gruppe efter elever med dansk oprindelse.

Børn af indvandrere med vestlig oprindelse udgør til sammenligning kun omkring 0,5 procent og har et karaktergennemsnit, der ifølge Danmarks Statistik ligger tæt på elever med dansk oprindelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip