Skolebørn anmelder deres ulovlige forældre til politiet

Mange forældre tror måske, at det kan gå ubemærket hen, når de taler i håndholdt mobiltelefon eller kører over for rødt, mens ungerne sidder på bagsædet. Men det er langt fra altid tilfældet.

Det måtte en nærbetjent fra Roskilde sande, da han i går morges besøgte en børnehaveklasse på en af kommunens skoler for at tale om trafikken og færdselsreglerne. Det oplyser kommunikationsmedarbejder, Martin Bjerregaard, ved Midt-og Vestsjællands Politi.

Læs også: Politiet måtte stoppe slagsmål i børnehave

Inden betjenten mødte op i klassen, havde han patruljeret foran skolen for at holde øje med morgentrafikken ved skolen, og kunne fortælle de små elever, at ingen forældre var blevet noteret for forseelser.

Men der kunne eleverne ikke dy sig for at "anmelde" deres forældre, som jævnligt snakker i håndholdt mobiltelefon, mens de kører bil, og kører frem mod rødt lys i trafikken. Med et smil tog betjenten imod alle "anmeldelserne".

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

"Da børnene godt vidste, at denne adfærd var forbudt, aftalte politibetjenten med børnehaveklasseeleverne, at de skulle gå hjem og tale med forældrene om deres adfærd i trafikken", beretter kommunikationsmedarbejder, Martin Bjerregaard, ved Midt-og Vestsjællands Politi.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt forældrene har taget børnenes ord til sig og har strammet op.     

 

Dagens Gossip