Skolebørn på ecstasy: 14-årig afvist af politi og skadestue

Forældrene til en 14-årig skolepige fik deres livs chok, da deres datter natten til søndag den 19. januar blev fundet syg og forkommen på et badeværelse til en privat fødselsdagsfest i Odense. En hjemmetest påviste senere spor af ecstasy. Noget, som sandsynligvis var blevet hældt i pigens drink.

Men mareridtet var, ifølge forældrene, kun lige begyndt. De oplevede nemlig at blive afvist af både politiet og sygehuset, fortæller den 14-åriges mor, Gitte Schmidt.

- Jeg mener ikke, at hverken sygehuset eller politiet tager de unge seriøst, og det vil jeg gerne rejse en debat om, siger hun til Dagens.dk.

SE OGSÅ: Skolebørn syge af ecstasy til fødselsdagsfest

Allerede søndag anmeldte forældrene sagen til Fyns Politi. Fra politiet lød meldingen i den forbindelse, at det ikke var nødvendigt at få datteren undersøgt på skadestuen, forklarer moderen.

Gitte Schmidt var dog skeptisk og ringede til politiet om mandagen. Her erfarede hun til sin store forbavselse, at søndagens anmeldelse ikke var blevet registreret. Til gengæld havde politiet nu ændret holdning og vurderede, at det var en god idé at få den 14-årige undersøgt.

- Hun var rædselsslagen for, hvilket stof hun havde fået, siger Gitte Schmidt.

På skadestuen på Odense Universitetshospital kunne pigen imidlertid ikke få hjælp. 

- Vi fik at vide, at de ikke kan teste for stoffer, som er syntetiske, forklarer Gitte Schmidt og fortæller, at de måtte tage hjem igen uden at få vished.

Den udlægning bekræfter ledende overlæge på Akut Modtage Afdeling ved Odense Universitetshospital, Michael Hansen-Nord.

- En sådan test findes ikke i vores system. Der er så mange kommercielle produkter på markedet, hvor du ikke ved, hvad du skal teste for, da der er tale om blandinger af forskellige stoffer. Vi har vurderet, at der ikke er en test, der er præcis nok til, vi vil tage den i brug, forklarer han til Dagens.dk.

Michael Hansen-Nord understreger samtidig, at pigen aldrig var blevet sendt hjem, hvis hun havde været truet på livet.

Et par dage efter besøget på skadestuen anmeldte forældrene sagen skriftligt til politiet. Fyns Politi bekræfter over for Dagens.dk, at anmeldelsen er modtaget, og at sagen efterforskes.

Men leder af lokalpolitiet i Odense, Ebbe Krogaard, vil ikke forholde sig til moderens kritik gennem pressen.

- Jeg vil anbefale, at hun sender en klage til politiet. Så kan vi få undersøgt, hvordan forløbet har været, hvem der er blevet talt med, og om der eventuelt er blevet begået fejl, siger han til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Tilbage står Gitte Schmidt med en 14-årig pige, der fortsat er dybt påvirket af episoden.

Moderen er ikke i tvivl om, at datteren taler sandt, når hun fortæller, at hun ikke ved, hvordan stoffet er endt i hendes blod.

- Jeg har aldrig set hende så skræmt, som da hjemmetesten slog ud på ecstacy. Desuden var det til en fest, hvor hun ikke kendte så mange. Så det er usandsynligt, at hun ville gå i gang med at eksperimentere med den slags, siger Gitte Schmidt.

Til festen deltog 79 unge i alderen 14 til 15 år. Forældrene, der havde arrangeret festen, var selv med for at holde opsyn. Derudover var der hyret to professionelle dørmænd.

Festdeltagerne bar desuden armbånd for at sikre, at kun de inviterede havde adgang til festen.

Tre andre jævnaldrende unge fik ved samme lejlighed hældt ecstasy i deres drinks.

 

Dagens Gossip