Skolebygning i Gaza meldes ramt af israelsk skyts

En FN-drevet skole i Gaza, der huser palæstinensiske flygtninge, blev tirsdag eftermiddag ramt af granater fra israelske kampvogne, mens FN-ansatte var i færd med at undersøge skader på skolen fra dagen før.

Det oplyser en anonym FN-embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Han fortæller, at angrebet forårsagede store huller i skolens vægge, og at porten til skolen blev sprængt væk, men at ingen personer kom noget til ved angrebet.

Skolen var nemlig i forvejen evakueret, fordi den ifølge FN's organisation til hjælp for palæstinensiske flygtninge, UNRWA, også var blevet ramt dagen før.

Ifølge embedsmanden var israelsk militær informeret om, at FN-holdet ville befinde sig på skolen på det tidspunkt, hvor israelske kampvogne genoptog beskydningen af området og ramte bygningen.

Skolen ligger i Al-Maghazi i den centrale del af Gazastriben og drives ligesom cirka 60 andre skoler i Gaza af UNRWA.

Selvsamme organisation fandt tirsdag flere raketter gemt på en af sine skoler i Gaza. Det præcise antal af raketter er uvist, da FN-personalet straks efter forlod bygningen af sikkerhedshensyn.

Skolen ligger mellem to andre UNRWA-skoler, som for tiden huser cirka 1500 internt fordrevne palæstinensere hver.

UNRWA fordømmer, at der er blevet placeret raketter på skoler, som den driver, og kalder det en krænkelse af Folkeretten.

Hamas er af Israel blevet beskyldt for at bruge civilbefolkningen som skjold ved blandt andet at affyre raketter fra civile beboelsesområder.

Konflikten mellem Israel og Hamas kostede tirsdag yderligere cirka 40 palæstinensere livet, mens den israelske hær oplyser, at yderligere to israelske soldater er døde.

Dermed er det samlede dødstal på palæstinensisk side nu over 600 personer, mens 29 israelere, herunder 27 soldater, er blevet dræbt i konflikten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip