Skoledrabsmand pågrebet efter seks timers flugt

En ung mand, der er dømt for skuddrab på flere personer på en skole, flygtede fra et fængsel i Ohio, men blev pågrebet af politiet efter kun seks timer på fri fod, oplyser den amerikanske tv-station NBC.

Den 19-årige T.J. Lane flygtede sammen med to andre indsatte fra fængslet i byen Lima, der ligger omkring 130 kilometer syd for Toledo.

En af de tre flygtede blev fanget af politiet efter meget kort tid, mens Lane og den tredje mand på flugt, Clifford Opperud, blev anholdt efter seks timer. Den 45-årige Opperud er fængslet for groft røveri og kidnapning.

Myndighederne har ikke oplyst, hvordan det lykkedes de tre fanger at flygte.

Lane tilstod sidste år at have dræbt tre medstuderende i februar 2012 på Chardon High School, der ligger øst for Cleveland. Retten idømte ham tre gange fængsel på livstid.

Da nyheden om Lanes flugt kom ud, blev det bestemt, at skolen skulle holdes lukket fredag.

- Når nogen er så berygtet, så skulle man tro, at der blev truffet særlige forholdsregler for at forhindre dem i at flygte, siger Lanes forsvarer, Ian Friedman, til CNN.

Politiet i Lima opfordrede alle beboere til at holde sig inden døre og gøre klar til at varsle politiet, hvis de så noget mistænkeligt. Der blev sat en helikopter ind i jagten på de undvegne fanger, som øjensynligt var ubevæbnede.

Lane erkendte sig skyldig i de tre drab i cafeteriet i Chardon-skolen i 2012. Han sagde under retssagen, at han ikke vidste, hvorfor han gjorde det.

Inden sin retssag blev han kendt tilregnelig ved en mentalundersøgelse, selv om han tidligere var blevet behandlet for hallucinationer og psykose.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip