Skoleleder beskyldt for at krænke to drenge: Politiet vil afhøre flere i fynsk nissehue-sag

Fyns Politi har brug for mere tid til at efterforske den såkaldte nissehue-sag, hvor en skoleleder fik børn til at smide tøjet under en samling på Strandmølleskolen i Assens i december.

Sådan lyder den foreløbige melding, efter at anklagemyndigheden har taget stilling til resultatet af den efterforskning, som Assens Lokalpoliti har lavet.

- Af afhøringerne fremgår blandt andet, at en række personer, som ikke er afhørt, skulle have kendskab til forløbet op til den aktuelle episode, som vi har på en videooptagelse.

- Vi er interesseret i at få belyst dette hændelsesforløb, så vi får det bedst mulige grundlag for at træffe afgørelse om, hvad der videre skal ske i sagen, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Det var en morgensamling kort før jul, som endte med, at skolelederen fik to drenge fra de yngste klasser til at tage tøjet af.

Drengene havde forsømt at medbringe den påkrævede nissehue og blev kaldt op på scenen, hvor de skulle placere sig i hver sin affaldssæk.

Efterfølgende tog skolelederen drengenes trøjer af, ligesom de også skulle smide bukserne, og på et tidspunkt stak lederen en saks ned i sækkene, mens han talte om at klippe drengenes tissemænd af.

Til sidst blev drengene sendt ud af sækkene, så de stod foran lærere og elever kun i underbukser.

Sagen har været drøftet på et bestyrelsesmøde, og skolelederen har undskyldt episoden over for de involverede. Foreløbig har sagen fået den konsekvens for skolelederen, at bestyrelsen har givet ham en skriftlig advarsel.

Næstformand i skolebestyrelsen, Thomas Hald, siger til Ritzau, at bestyrelsen nu afventer, hvordan sagen udvikler sig.

- Vi har alle værktøjer i værktøjskassen, men foreløbig afventer vi situationen, siger Thomas Hald.

Det er uvist, hvor lang tid politiet skal bruge på yderligere afhøringer for at undersøge, om skolelederen eller andre personer har overtrådt straffeloven.

- Vi er fuldt ud klar over, at sagen fylder meget i lokalsamfundet og udgør en belastning for alle involverede. Derfor har jeg samtidig aftalt med politiledelsen, at den videre efterforskning overdrages til en central efterforskningsafdeling, siger advokaturchefen.

Anklagemyndigheden ønsker ikke at oplyse, hvilke personer, der skal afhøres.

/ritzau/

 

Dagens Gossip