Skolepige dræbt af sygehuspersonale: Ville have hendes organer

28/05/2013 18:08

Michael Lauritsen

Nyheder

Mest læste i dag

Den otte-årige britiske skolepige, Gurkiren Kaur Loyal, var under behandling for et simpelt tilfælde af dehydrering, da personalet gav hende en mystisk indsprøjtning, som hun døde af. Herefter tog de hendes organer.

Sådan lyder anklagen fra forældrene mod et hospital i Indien, skriver den engelske avis The Telegraph.

Gurkiren Kaur Loyal var på sin første ferie i udlandet, da hun blev syg. Hun blev taget til en klinik i Punjab, hvor hun fik lagt et drop. Blodprøver viste, at hun var fri for infektioner, men alligevel valgte man at indlægge hende på et nærliggende hospital. Det blev fatalt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Min lille pige var uskyldig. Jeg er knust uden hende. Gurkiren havde det fint. Hun talte med os og planlagde at købe gaver med hjem til sine fætre. Mens vi snakkede, kom en assistent ind med en fyldt sprøjte og rakte ud efter tuben på hendes hånd, fortæller pigens mor, Amrit Kaur Loyal.

Amrit Kaur Loyal fortæller, at hun spurgte, hvad der var i sprøjten. Assistenten svarede ikke og gav pigen indsprøjtningen.

- Et splitsekund senere faldt Gurkirens hoved tilbage. Hendes øjne rullede rundt, og farven forsvandt fra hendes ansigt. Jeg vidste, de havde dræbt hende på stedet. Jeg vidste, de havde dræbt et uskyldigt barn, siger moderen.

I en efterfølgende obduktion var man påfaldende nok ikke i stand til at fastslå pigens dødsårsag, ligesom både politiet og de indiske myndigheder har vist meget lille interesse for sagen. Myndighederne vil kun bekræfte, at pigen afgik ved døden den 2. april.

Først, da liget kom hjem til england, opdagede forældrene, at organerne manglede. Kun hendes øjne var, ifølge avisen, tilbage.

Der er efter sigende et lukrativt marked for menneskelige organer i Indien. I 2007 sagde Ravindranath Seppan, der er formand for den indiske lægeforening: "Indiens rige udnytter Indiens fattige til at leve længere."

Ifølge ham er den kommercielle handel med menneskelige organer 'big business' på trods af, at det har været forbudt siden 1994.