Skoubo vil løfte ny indisk fodboldliga

Alessandro Del Piero, David Trezeguet, David James, Robert Pires og Fredrik Ljungberg er med som de største trækplastre i den nye indiske fodboldliga, Indian Super League.

Med på Del Pieros mandskab, Delhi Dynamos, er også de danske fodboldspillere, Morten Skoubo og Mads Junker, som tirsdag kan få debut mod Pune City med Trezeguet på holdet.

Skoubo håber på at være med til at løfte fodbolden i det cricket-fanatiske land, hvor fodbolden indtil nu har haft en meget lille rolle.

- Jeg tager det som det eventyr og den udfordring, som det nu bliver. Det er en måde at opleve en ny kultur på. Jeg har været heldig at være rundt i en del forskellige kulturer efterhånden.

- Det her er bare endnu en god mulighed at opleve en kultur og være med til at sparke gang i noget fodbold i Indien, som måske kan vokse sig større, end den er i øjeblikket, hvor det ikke er så stort, siger Skoubo.

Den tidligere Brøndby- og OB-angriber glæder sig over, at det er lykkedes at tiltrække så mange aldrende stjerner, som kan være med til at profilere ligaen.

- De indiske arrangører har hele tiden gået meget op i, at de ville have nogle aldrende stjerner. Nogle af dem har været stoppet i et par år. Men det har mest været for at skabe fokus hos befolkningen om, at der sker noget.

- Det er nogle, de kender og kan nikke genkendende til. I stedet for det bare er Junker og Skoubo, som de ikke aner, hvem er, alligevel. Det er derfor, de er med, forklarer Skoubo.

Holdene bliver mikset med indiske spillere og spillere fra forskellige klubber i Europa, så niveauet kommer ikke i nærheden af de bedste europæiske ligaer, selv om de aldrende stjerner er med, vurderer Skoubo.

- Jeg tror ikke, at de kan løfte niveauet i ligaen. Det er heller ikke derfor, de er med. Men de skal være på banen og kan selvfølgelig stadig godt spille.

- Der er 12-14 indere i truppen, og nogle af dem skal spille. Så niveauet bliver ikke fremragende. Det bliver ikke Premier League-fodbold, vi skal ud at spille, fastslår Skoubo.

Det vigtigste er, at fodbolden får et løft og kommer tættere på inderne end tidligere.

- Inderne får lov til - live - at opleve, hvordan det egentlig er på de stadioner, som de måske normalt bare sidder og kigger på i fjernsynet. Der kan være stemning, og jeg ved fra vores klub, at man forventer 30-40.000 tilskuere til vores kampe.

- Det er ikke sådan, at der kun vil sidde et par tusinde på lægterne. Det bliver promoveret rimelig hårdt, og så må vi se, hvordan befolkningen tager imod det.

- Vores stadion, som er nyrenoveret for tre-fire år siden, har plads til 60.000 tilskuere. Så det er med at give dem en god oplevelse af, at det kan være spændende og sjovt at gå til fodbold, lyder det fra Skoubo.

Samtlige hold mødes to gange i ligaens grundspil, som varer to måneder og slutter 10. december. Derefter mødes de fire højest placerede hold i semifinalerne både hjemme og ude.

Nummer et møder nummer fire, og toeren møder treeren. Vinderne i semifinalerne mødes i en afgørende finale 20. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip