Skræmmende tal: Unge dør af hjerteanfald på lønningsdag

Normalt er lønningsdag noget, man ser frem til. Dagen, hvor diverse overtræk eller lignende økonomiske udskejelser, får mulighed for at neutralisere sig i den virtuelle bankbog.

Men føl dig ikke alt for tryg.

En gruppe forskere har nemlig fundet frem til, at lønningsdag er den dag, hvor der er størst risiko for at dø af hjerteanfald.

Det skriver den svenske hjemmeside dn.se.

LÆS OGSÅ: Kræftpatient stjal fire millioner fra sin arbejdsplads: Troede, det først blev opdaget efter hendes død

Allermest udsat er åbenbart unge mennesker i alderen 18-35 år med dårlig økonomi, viser undersøgelsen, som er foretaget af det svenske Institut for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsespoltisk Evaluering.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at den forhøjede dødelighed skyldes, at man på netop den dag er mere fysisk aktiv - simpelthen fordi man suser direkte ud for at bruge penge, når de er blevet sat ind på kontoen.

LÆS OGSÅ: Se 80 år passere på syv sekunder

Den konklusion forklarer de blandt andet ved, at der blandt de mere velhavende svenskere ikke var den samme dødelighedstendens på lønningsdagen - fordi folk med høj indtægt ikke er lige så afhængige af den næste løn for at kunne tage ud at shoppe.

I rede tal viste den svenske undersøgelse, at dødsfald som følge af hjerteproblemer blev øget med hele 67 procent på lønningsdagen. 

 

Dagens Gossip