Skræmmer du folk væk? Sådan slipper du for hvidløgsånde

Lækker mad med hvidløg til frokost, men klam ånde til aften, hvor du skal i byen. Dårlig kombination vil de fleste mene - især hvis du er ude på at charme det modsatte køn.

To store spørgsmål melder sig i hvidløgs-hørmen: Hvorfor lugter hvidløg så kraftigt? Og hvad kan man gøre ved det?

Læs også: 7 madvarer, der får dig til at stinke

Videnskab.dk afslører, at ifølge forskere fra den amerikanske forskningsorganisation American Chemical Society er den uhelldige lugt et spørgsmål om kemi.

Hvidløg indeholder nemlig et stof ved navn alliin, som bliver til allyl methyl sulfid, som udskiller det lugtende hvidløgsstof i både sved, ånde og urin. Og vi mennesker er et godt stykke tid om at nedbryde stoffet, hvilket gør, at vi længe lugter af hvidløg.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

De amerikanske forskere anbefaler, at hvis man ikke kan holde sig fra hvidløg, men hader dunsten, så skal man spise persille eller drikke mælk bagefter. Dette skulle gøre, at dine medmennesker kan holde dig ud - i hvert fald i forhold til hvidløjsånde.

Selvom hvidløg kan være generende på grund af den efterfølgende ånde, så er hvidløg godt for helbredet, ikke mindste fordi det booster dit immunforsvar og virker bakteriedræbende.