Skræmte Molde-tilhængere dropper udekamp i Ukraine

Når den norske fodboldklub Molde torsdag aften spiller udekamp mod ukrainske Zorja Lugansk i kvalifikationen i Europa League, bliver det uden støtte fra tribunerne.

Den højspændte situation i Ukraine har skræmt Molde-fansene fra at rejse med til udekampen - selv om den spilles i Kijev, flere hundrede kilometer fra de værste områder med uro.

- Da det stod klart, at det skulle være i Ukraine, var det mange, som sagde, at de ikke turde tage med. Det er en generel vurdering af sikkerheden i området.

- De er ikke ivrige efter at rejse over til de tilstande, som hersker der, siger Eivind Aanes, formand for Moldes fangruppe Tornekrattet, til NRK.

Moldes fans fik bekræftet deres bekymringer, efter at FC København spillede udekamp mod FC Dnipro i Kijev onsdag aften, hvor omkring 30 FCK-fans blev angrebet af lokale fodboldfans.

Men beslutningen fra Moldes fans om at blive væk var allerede truffet før den episode, forklarer fanformanden.

- Hvis folk tager med til sådan en kamp, så tager de ikke beslutningen dagen før. Det har ingen sammenhæng med FCK-kampen onsdag aften, siger Aanes.

Molde møder Zorja Lugansk i tredje kvalifikationsrunde i Europa League torsdag klokken 19.30. Returkampen spilles i Molde i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip