‘Skralder’ raser mod supermarked: Smurte kasseret mad ind i yoghurt for at ingen skulle tage det

Skralder Steffen Sand er forarget over, hvad han fandt i en container, som tilhører en Kiwi-butik.

For selvom der var masser af friske fødevarer, som han kunne tage med sig hjem, så var det altsammen blevet overhældt med yoghurt.

Han synes, det sender et dårligt signal, når butikken slår sig på at være grøn og miljøvenlig, og det har han skrevet et opslag på Facebook om.

- En ting er, at man som supermarked har et vist spild – det er acceptabelt,endda forståeligt. Men det er det på ingen måde at bruge brugbare madvarer for at destruerer andre brugbare madvarer, som kunne komme andre til gavn – og da slet ikke, når man bevidst forsøger at forføre sine kunder med en (på overfladen) grøn og miljøbevidst profil, skriver han i et Facebook-opdatering.

Billederne af maden, som er overhældt med yoghurt, er taget 10. februar om aftenen.

Læs også: Kontrol med bland-selv slik bliver intensiveret

Steffen Sand har valgt ikke at offentliggøre, hvilken butik der er tale om, for han ønsker ikke at hænge nogle bestemte ansatte ud.

Han spørger i sit opslag, om man har overvejet, hvor meget det mad kunne have gavnet andre:

- Det man ikke kan se på billedet er at under yoghurten liger der de første 500 pakker med 'frys-selv-is'. Hvor mange udsatte familiers børn tror I ikke kunne have fået glæde af dem, hvis I ikke havde spildt jeres ressourcer på at spilde ressourcer?, skriver han.

Fra butikkædens side svarer de, at de er opmærksomme på problemet, og at de stadig har fokus på at være miljørigtige.

- Vi har været i kontakt med den pågældende butik, og hvis dette har været en bevidst handling, vil dette ikke ske igen. Det er bestemt ikke i vores interesse at spilde ressourcer, og vi arbejder hele tiden på at afstemme varebeholdningen, så vi minimerer affald og madspild i vores butikker, skriver KIWI på Facebook.

- Som billedet også illustrerer, er størstedelen af varerne nedsat i pris, netop som et forsøg på at få disse solgt inden holdbarheden overskrides, lyder det fra KIWI.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip