Skub i spurten giver sejr til førertrøjen i Paris-Nice

Franske Nacer Bouhanni kom først over stregen på anden etape af cykelløbet Paris-Nice tirsdag, men i sidste ende blev det løbets førende rytter, Michael Matthews fra Orica-Greenedge, der blev noteret for sejren.

I en intens sprintafslutning åbnede Bouhanni spurten tidligt og lykkedes med at holde resten af feltet bag sig, men skubbede samtidig til konkurrenten Matthews med kroppen.

Derfor var der efter etapens afslutning tvivl om, hvorvidt Bouhanni ville blive noteret for sejren. Løbskommissærerne vurderede, at franskmanden havde forbrudt sig mod reglerne, og han blev derfor deklasseret.

I stedet gik etapesejren altså til netop Matthews, der med sejren udbyggede sin føring i løbet på grund af de ti bonussekunder, førstepladsen udløste.

Matthews fører det samlede klassement med 14 sekunder ned til Giant-Alpecins Tom Dumoulin og 19 sekunder til Cannondales Patrick Bevin. Australieren grundlagde sin føring i løbet da han søndag vandt løbets prolog.

Inden sprintopgøret måtte rytterne gennem 213 næsten helt flade kilometer fra Contres til Commentry.

Tidligt på ruten blev et udbrud bestående af Evaldas Siskevicius, Tsgabu Grmay, Anthony Delaplace og Matthias Brändle etableret. De fire lykkeriddere lå i udbrud det meste af etapen, men blev endegyldigt hentet cirka 12 kilometer før mål.

Tredje etape køres onsdag og byder på et mere bakket landskab end de foregående etaper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip