Skub og slag: Buskontrollører anmelder flere overgreb

Trusler, vold og seriøse ulykker.

Det er blevet farligere at gå på arbejde, hvis man skal kontrollere billetter i landets busser. Det viser en statistik for overfald af buskontrollører for 2013, som trafikselskabet Movia netop har fremlagt, skriver Avisen.dk.

Sidste år blev der anmeldt 149 episoder med enten psykiske overgreb - ofte i form af trusler - og fysiske episoder som skub, slag og spark. I 2012 blev der anmeldt 104 episoder, og der er altså tale om en stigning på over 40 procent.

Samtidig blev der sidste år indberettet 27 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet, mens der i 2012 blev indberettet 11 arbejdsulykker.

Tallene vækker opsigt hos buskontrollørernes fagforening, FOA.

- Det er mildest talt bekymrende. Der er tale om en voldsom stigning, siger Reiner Burgwald, sektorformand i FOA, til Avisen.dk.

Statistikken for sidste år er netop blevet offentliggjort og skal behandles på et bestyrelsesmøde i Movia torsdag.

Indtil da har Movia ingen kommentarer til tallene, skriver Avisen.dk.

For at komme de uheldige episoder til livs vælger Movia nu at starte et pilotprojekt med såkaldte "bodycams".

Der er tale om et lille kamera, som kontrolløren får sat på sin uniform. Kameraet optager hele tiden lyd og billede, men optagelserne bliver først gemt, når kontrolløren aktiverer systemet.

Det kan forebygge kriminalitet og hjælpe i opklaringsarbejdet efter en voldelig konfrontation, lød det tidligere i en begrundelse fra trafikselskabet til Datatilsynet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip