Skud affyret ved Nørrebro Station

Den 29-årige mand, der lørdag affyrede skud og selv blev overfaldet under et muslimsk optog på Nørrebro i København, har forklaret, at han skød, fordi han følte sig truet i forbindelse med et internt opgør.

Det oplyser Henrik Vedel, central efterforskningsleder hos Københavns Politi til Ritzau. Manden følte sig truet af nogle personer, der ligeledes deltog i optoget, og som gik til angreb på ham.

- Han har følt sig presset op i en krog, og har skudt for at få dem til at trække sig og affyre op mod tre skud, siger han og tilføjer:

- Han har haft grund til at gå rundt med et våben.

Ingen blev tilsyneladende ramt ved skudepisoden, og politiet ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvilket våben manden har anvendt.

Henrik Vedel ønsker heller ikke at oplyse om, hvad der ligger bag det interne opgør mellem manden og gruppen af mænd, der overdængede ham med slag og spark, inden politiet fik ham bragt i sikkerhed.

- Men det er på ingen måder et religiøst opgør, understreger han.

Videooptagelser fra episoden vidner om en nærmest lynchagtig stemning, hvor de tilstedeværende betjente havde travlt med at forhindre en større gruppe af mænd i at få adgang til den skrækslagne mand, der sad anbragt på bagsædet i en politibil.

- Det også blev oplevet som meget kaotisk og voldsomt af de tilstedeværende betjente. Det gjaldt om at få ham væk fra området, siger Henrik Vedel.

Han vil ikke oplyse, hvor mange personer politiet nu leder efter.

Den 29-årige mand, som politiet altså anholdte i forbindelse me skudepisoden, blødte efter overfaldet blandt andet kraftigt fra ansigtet og blev bragt til skadestuen.

Episoden fandt sted ved 15.30-tiden ud for nummer 238 på Nordre Fasanvej.

Mændene havde deltaget i et optog i forbindelse med dødsdagen for martyren Imam Hussein, nevø af profeten Muhammed, som blev myrdet i Kerbela i Irak i 680.

Hans dødsdag er shiamuslimernes største helligdag. Optoget var ved at være ved vejs ende og skulle opløses.

/ritzau/

 

Dagens Gossip