Skud i Ishøj giver fængsel i tre et halvt år

Et skyderi i et grønt område i Ishøj skyldtes muligvis uenighed mellem to grupper om retten til at opkræve beskyttelsespenge.

Det er kommet frem under nævningesagen i Retten i Glostrup, som torsdag har afsagt dom på fængsel i tre år og seks måneder.

Nævningetinget har fundet den anklagede 26-årige Turgut Secilmis skyldig i vold af særlig farlig karakter og for at have besiddet den ni mm pistol, som han brugte.

Anklagemyndigheden påstod ellers, at manden havde til hensigt at dræbe offeret, som blev ramt i benet af et projektil om eftermiddagen 12. april sidste år.

Secilmis har ikke sagt et ord under sagen.

Men oplysninger under sagen tyder på, at sammenstødet mellem to grupper ved Jægerbuen i Ishøj skyldtes uenighed om afpresning.

Grupperingerne var angiveligt uenige om, hvem der havde "ret" til at kræve beskyttelsespenge fra en tatovørforretning.

Skænderiet udviklede sig dramatisk, da den nu dømte trak en pistol og brugte den.

I alt blev der affyret fire-fem skud, oplyste Københavns Vestegns Politi kort tid efter episoden.

Straks efter kørte to biler væk, og en politipatrulje fik stoppet den ene. Her fandt de det blødende offer, som var ved at blive transporteret til hospitalet.

Turgut Secilmis har valgt at modtage torsdagens dom, oplyser anklageren i sagen, Helene Brædder.

- Vi var forberedt på dette resultat, siger hun om det faktum, at nævningetinget sagde nej til tiltalen om drabsforsøg.

- Henset til, at der er afsagt dom om særlig farlig vold og våben, er resultatet absolut tilfredsstillende, siger hun om straffen på fængsel i tre år og seks måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip