Skudt for at gå på gaden? Nu fortæller politiet, hvem der stod bag det voldsomme politidrab

Politiet i Ferguson i den amerikanske delstat Missouri oplyser, at det var en politibetjent ved navn Darren Wilson, der lørdag skød og dræbte en ubevæbnet afroamerikansk teenager.

Politichef Thomas Jackson, der talte ved et meget kortvarigt pressemøde, fortæller, at Wilson havde arbejdet seks år hos politiet.

Tidligere på dagen sagde politichefen til CNN, at politimanden, der på daværende tidspunkt ikke var identificeret, er en "fantastisk betjent".

Samtidig viser dokumenter offentliggjort af politiet, at den nu afdøde 18-årige Michael Brown var mistænkt for at stå bag et røveri af en æske cigarer umiddelbart inden sin død.

Mistanken bygger blandt andet på videooptagelser fra en butik, hvor en høj, muskuløs sort mand klædt i T-shirt og khaki-shorts skubber til en ekspedient. Brown var iført det samme sæt tøj, da han blev fundet død få minutter senere.

I politirapporten står der, at Brown sammen med en anden person gik ind i butikken, hvor han kom op at toppes med en ansat, inden han forlod stedet med en æske cigarer.

- Det er værd at nævne, at denne hændelse er relateret til en anden hændelse, hvor Brown blev fatalt såret i en sag, hvor en betjent fra denne afdeling var involveret, lyder det i politirapporten.

Det står fortsat ikke klart, hvad der skete, efter det formodede røveri.

Politiet siger, at Darren Wilson inden skyderiet kom i klammeri med teenageren, og at betjenten efterfølgende måtte indlægges på hospitalet med en hævelse i ansigtet. Den fik han, da teenageren forsøgte at tage hans pistol.

Øjenvidner har en anden historie.

Et øjenvidne siger til amerikanske medier, at han fulgtes med Michael Brown, og at den 18-årige rakte hænderne i vejret og ikke sloges med betjenten. Han fortæller, at politimanden skød Brown flere gange gennem hovedet og brystet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip