Skuespiller klar til rolle efter genoptræning

Det kom som en chok for publikum, hans medspillere og skuespilleren Robert Hansen selv, da han i april under en forestilling i Tivoli fik et ildebefindende.

Det viste sig at være så alvorligt, at skuespilleren blev indlagt på Rigshospitalet og måtte gennemgå en hjerteoperation. Det betød også, at Hansen måtte udgå fra "Dirty Dancing - The Musical". Nu er han klar til at gå på scenen igen, men oplevelsen har sat sine spor.

- Det kom som et kæmpe chok. Jeg var jo i gang med en forestilling, så det var meget ubehageligt at vågne op og ikke kunne noget. Jeg var også ret stresset i den periode, og den stress mærkede jeg stadig, da jeg vågnede. Det var en voldsom oplevelse, siger Robert Hansen.

Den 35-årige skuespiller er nu i gang med et længere genoptræningsforløb, der også skal sikre, at han igen bliver klar til at stå på scenen.

- Jeg har seks til otte uger tilbage af forløbet. Der har været så mange tjek og meget med genoptræning efterfølgende, men det er super fint, for jeg kan mærke, at det går fremad. Det er virkeligt dejligt. Særligt de sidste to måneder er der sket en stor forskel, siger han.

Torsdag blev det afsløret, at skuespilleren, der slog igennem i filmen "Kærlighed ved første hik", skal spille med i en ny teaterforestilling næste år, der er baseret på den folkekære komiker og skuespiller Dirch Passers liv. Robert Hansen har fået til opgave at spille to store karakterer - både Preben Kaas og Ove Sprogøe.

- Det er nogle vildt fede roller, men samtidig kan man godt føle sig lidt presset. Det er jo to store mænd, og man skal ikke træde for meget ved siden af med karakterer, som mange mennesker holder så meget af.

- Men samtidig er det stort, og jeg glæder mig rigtigt meget til det, siger han.

Robert Hansen har selv set mange ting med både Dirch Passer og begge sine nye karakterer, og han fortæller, at det kræver meget forberedelse at spille nogle roller, som mange har et forhold til.

- Jeg skal forberede mig sindssygt meget. Jeg skal bare dykke ned i materialet og se en masse ting, som de har været med i, siger han.

Teaterforestilling "Dirch" sætter særligt fokus på makkerskabet mellem de to folkekære komikere Dirch Passer og Kjeld Petersen. Forestillingen har urpremiere i Glassalen i Tivoli den 18. august 2016, og herefter spiller den i Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip