Skuespilleren Eli Wallach er død

Den amerikanske skuespiller Eli Wallach er død i en alder af 98 år.

Det rapporterer amerikanske medier.

Wallach kendes specielt for sin rolle som "den grusomme" i Westernklassikeren, eller spagettiwestern-filmen, som nogle vil sige, "Den Gode, den Onde og den Grusomme".

New York Times skriver, at skuespillerens datter Katherine har bekræftet, at den gamle mand er død.

Wallach spillede med i flere film, også westernfilm, men han blev aldrig nomineret til en Oscar for sine præstationer.

I 2010 blev han dog tildelt en ærespris, skriver New York Times.

Eli Wallach kom fra New York. Han var søn af polske, jødiske indvandrere og voksede op i et italiensk-domineret kvarter.

Det virker måske ikke til at være det bedst mulige afsæt for at spille cowboy-roller, men mange kritikere og fans mener, at hans roller i westernfilm var hans bedste. Det gælder også filmen "Syv mænd sejrer"

Han studerede på et universitet i Texas, hvor cowboytyper er mere almindelige end i New York, og det var også her, at han lærte at tumle heste.

Sergio Leone-filmen "Den Gode, den Onde og den Grusomme" - The Good, the Bad and the Ugly - blev lavet i 1966. Wallach spillede figuren Tuco, og de to andre hovedroller blev spillet af Clint Eastwood og Lee Van Cleef.

Af de tre er kun Clint Eastwood i live.

Mange år efter filmen fortalte Wallach, at når fremmede genkendte ham som Tuco, så begyndte de at fløjte den karakteristiske melodi fra den berømte film.

Eli Wallach kom i 2005 på gaden med sin selvbiografi, The Good, The Bad and me: In My Anecdotage.

Han fortsatte dog også efter bogen med at lave film og var så sent som i 2010 med i filmen "Wall Street: Money never Sleeps".

Wallach efterlader sig en kone og tre børn.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip