Skuespilleren Jess Ingerslev er død

Skuespiller Jess Ingerslev er død efter længere tids sygdom.

Han nåede at blive 67 år gammel. Det oplyser Hammer PR og Kommunikation.

Ingerslev tabte mandag kampen mod kræft, mens han var omgivet af sin familie og sin kæreste Maria.

Skuespilleren, der blev født i Aalborg, var i mange år gift med skuespillerinden Inger Hovman, som han blev skilt fra i 1986. Sammen med hende havde han døtrene Marie og Persille Ingerslev.

Jess Ingerslev er blandt andet kendt for at være en del af den musikalske trio Klyderne sammen med skuespillerne Jesper Klein og Tom McEwan. Satireprogrammet kørte over skærmen midt i halvfjerdserne og havde stor gennemslagskraft både i fjernsynet og på diverse scener.

Derudover var han sammen med McEwan med i børneudsendelsen "Nu Er Det Ikke Sjovt Længere", hvor mange nok husker de to skuespillere udklædt som babyer, mens de synger sangen "Fy Fy Skamme".

Ingerslev har dyrket skuespillet lige siden han var barn. Senere valgte han at uddanne sig som skuespiller på Odense Teater, hvor han blev udlært i 1973.

Efterfølgende har han været tilknyttet adskillige teatre - blandt andet Betty Nansen Teatret og Østre Gasværk Teater. Derudover har han optrådt i Cirkusrevyen og Hjørring Revyen, hvor han også var instruktør.

Det endelige gennembrud fik han i København. Her fik han i 1975 i rollen som Harold i Colin Higgins' "Skal vi danse" på Ungdommens Teater, hvor han optrådte sammen med Marguerite Viby.

Ingerslev har gennem sin karriere lagt stemme til en lang række tegnefilm, blandt andet Disney-filmene Snehvide, Skønheden og Udyret og Klokkeren fra Notre Dame.

Senest har børnefamilierne haft glæde af skuespilleren i rollen som Onkel Anders i de nye filmatiseringer af "Far til Fire"-filmene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip