Skuffelse: Bjærget vraggods var ikke fra MH370

Skibe, der leder efter spor fra det savnede malaysiske passagerfly, MH370, har fisket noget vraggods op fra Det Indiske Ocean, men det har vist sig, at vraggodset ikke er fra den savnede Boeing 777 fra Malaysia Airlines.

Det siger de australske myndigheder.

Det er tilsyneladende første gang, at nogle af skibene, der leder efter vraggods fra passagermaskinen, har samlet noget op fra havet i det område, hvor flyet menes styrtet.

Det er to skibe, et kinesisk og et australsk, der har fisket objekterne op.

- Men indtil nu er der ikke nogle bekræftede genstande fra MH370, siger den australske søfartsstyrelse Amsa i en erklæring.

Den blev udsendt ved afslutningen af eftersøgningen lørdag i et nyt område af Det indiske Ocean, hvor myndighederne nu mener, at flyet er gået ned.

Eftersøgningen i zonen begyndte fredag, da nye beregninger viste, at flyet formentlig gik ned 1000 kilometer nordligere end hidtil antaget.

Eftersøgningsfly har meldt om andre objekter, der kan have forbindelse til det savnede fly, men disse objekter er ikke bjærget fysisk.

Lørdag ankom tre skibe til det nye eftersøgningsområde, og yderligere fem ventes søndag. Et niende kan være fremme om tre dage.

Udstyr, der kan lokalisere flyets såkaldte sorte bokse, er om bord på et australsk skib, der er på vej til området.

Amsa, som koordinerer eftersøgningen på vegne af Malaysia, har omkring en uge endnu til at finde de sorte bokse, inden batterierne i boksene bliver flade.

Skibene og flyene leder efter spor af flyet i et havområde, som ligger 1680 kilometer vest for den australske by Perth.

MH370 forsvandt under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing den 8. marts. 239 mennesker var om bord.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip