Skuffende salg får IC Group til at sænke salgsudsigt

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Kunderne blev ikke lige så fristet af tøjet fra Peak Perfomance og By Malene Birger i vinterens løb, som den danske modekoncern IC Group havde håbet og forventet.

Salget i butikkerne skuffede i regnskabsårets tredje kvartal, og dermed må udsigten til årets samlede tøjsalg drosles ned, oplyser IC Group i regnskabet.

Omsætningen for hele året ventes nu at blive den samme som sidste år, hvor udsigten tidligere lød, at salget ville vokse fire procent.

- I første halvdel af regnskabsåret så vi en positiv omsætningsudvikling i egne butikker. Siden begyndelsen af andet halvår har vi dog set en negativ udvikling i detailhandlen på tværs af alle koncernens brands samt hos vores partnere og kunder.

- Denne udvikling forværredes markant mod slutning af 3. kvartal og fortsatte ind i april og har påvirket omsætningen i vores egne fysiske butikker samt OTB salget (salg i sæson), lyder det i regnskabet.

I tredje kvartal, der dækker over perioden januar-marts, faldt omsætningen med 1,3 procent til 710 millioner kroner, hvilket skyldtes lavere salg af Peak Perfomance og By Malene Birger. Særligt salget i Norden har været under pres.

Også omsætningen i mærket Saint Tropez faldt, mens det omvendt gik bedre med salget for Tiger of Sweden og Designers Remix.

En lav kurs på især norske kroner trækker også ned i regnskabet.

Koncernens omsætning i de første ni måneder af 2015/16 var 2,15 milliarder kroner mod 2,14 milliarder kroner samme periode sidste år. Det er en stigning på 0,5 procent - 1,4 procent i lokal valuta - takket være den positive udvikling i starten af året.

For årets første ni måneder fik IC Group et resultat før skat på 275 millioner kroner mod 223 millioner i samme periode sidste år.

IC Group venter nu en overskudsgrad på ni procent mod tidligere ventet ti procent.

Investorerne tager umiddelbart ikke så godt imod regnskabet fra IC Group. Selskabets aktier falder med 8,6 procent til 208,50 kroner kort efter børsåbning onsdag.

/ritzau/