Skuffet Lars Bak efter holdkørsel: Vi var for tunge

En kuperet rute med flere seje stigninger er ikke skabt til et cykelhold som Lotto Soudal, der langt hen ad vejen er bygget op om det tyske muskelbundt André Greipel og hans evner i spurterne.

Holdets dansker, Lars Bak, mener da også, at der var lidt for mange kilo på holdet til for alvor at spille en rolle i søndagens holdkørsel ved Tour de France.

- Ambitionerne var der, for holdløb er altid en ære. Det er en holddisciplin, og det er aldrig sjovt at blive kørt agterud, siger Lars Bak efter at hans hold var kommet ind i en tid langt fra de bedste.

- Vi er måske lige en tand for tunge alle sammen, ligesom Adam Hansen, der normalt er en rigtig god enkeltstartsrytter, har smadret skulderen, så han kunne ikke sidde på sin enkeltstartscykel, lyder det fra danskeren.

Hvis man kun kigger på kilometertælleren, var det en let dag for rytterne, der kun skulle igennem 28 kilometer på søndagens etape.

Men stigningerne trak tænder ud, forklarer Bak.

- Den var meget hård til sidst. På den næstsidste bakke begyndte holdet at falde lidt fra hinanden, og på den sidste kæmpede jeg og André Greipel med at holde Tony Gallopins hjul. Vi sad og led, men nu er det heldigvis overstået, siger Bak.

Mandag er der hviledag i Tour de France, inden løbet fortsætter i Pyrenæerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip