Skuffet Nøddesbo: Vigtigt at jeg holder mig klar

Stregspilleren Jesper Nøddesbo blev skiftet ud efter de indledende kampe ved EM i håndbold og i spænding på, om han skal ind igen.

Hans chance for comeback blev forbedret tirsdag, da landstræner Ulrik Wilbek slog fast, at den anden reserve - Rasmus Lauge - har haft tilbageskridt med knæet og ikke kommer i spil ved EM.

Wilbek melder onsdag morgen ud, om han skifter ud inden kampen mod Island onsdag aften. Nøddesbo vælger at tro på, at der igen bliver brug for ham på banen i Boxen.

- Jeg tror på det. Det en del af min mentale forberedelse, siger han.

Han forsøger ikke at skjule, at det er hårdt at være manden, der lige nu sidder med EM-sorteper og må se på fra tribunen, mens holdkammeraterne styrer mod endnu en guldmedalje og hyldes af 14.000 tilskuere på vejen.

- Det er ikke fedt, men jeg forsøger at bidrage i stedet for at isolere mig. Taktisk og til træning og ved at engagere mig, så jeg føler, jeg stadig er en del af holdet.

Men det er hårdt, når han rammer puden på hotellet i Herning.

Hårdere end sidste år under VM i Spanien, hvor en fod drillede. Dengang var foden årsag til udskiftningen, og han kom ind igen før de afgørende kampe på bekostning af Mads Mensah Larsen.

- Det kom som en større overraskelse og skuffelse denne gang, og derfor har det også været hårdere, siger han.

Midlerne til at holde sig klar er blandt andet hård træning i Tvis og samvær med familien.

- Det hjælper at få lavet nogle aktiviteter og at få set min kone og datter lidt. Det var fedt at træne med i Tvis, hvor jeg gav den maks gas. Det hjælper at få brugt kroppen, så man ikke bare sidder på hotelværelset og sumper, siger han.

Midt i elendigheden finder Barcelona-stregen trøst i, at han prøvet det før.

- Jeg ved, hvad det vil sige at være ude og skulle holde sig klar og i gang mentalt.

- Det er fint nok med klap på skulderen fra de andre, men sådan er gamet bare. Vi har selv valgt at være her, og man ved, at de ting kan ske. Jeg ved, at jeg ikke har spillet mig af, men det er omvendt også med til at gøre det ekstra hårdt, siger han.

Ulrik Wilbek har mulighed for at skifte ud i truppen to gange mere. Første gang kan blive onsdag morgen, hvor Nøddesbo altså kan få comeback på holdkortet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip