Skuffet Riis: Boaro var ikke på toppen

Der var placeret en kæmpe skefuld favoritværdighed i hovedet på italienske Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo) før lørdagens enkeltstart i Post Danmark Rundt.

Og den havde enkeltstartsspecialisten svært ved at leve op til på løbets 5. etape i Middelfart.

Tinkoff-Saxo-rytteren kørte ikke sin bedste enkeltstart, men han beholdt alligevel den gule førertrøje med 10 sekunder ned til vinderen af etapen, Alexey Lutsenko (Astana), i det samlede klassement.

Manager Bjarne Riis var alligevel lettere skuffet over sin italienske rytter.

- Han lever ikke helt op til favoritværdigheden på enkeltstarten. Han kørte dog en fornuftig enkeltstart, og han beholder alligevel trøjen. Det er trods alt det vigtigste, siger Riis.

Den besindige manager er derfor heller ikke meget for at sælge skinnet, før den velkendte bjørn er skudt inden søndagens sidste etape med afslutning på Frederiksberg.

- Der er jo ikke noget sikkert, før vi suser over stregen på Frederiksberg, siger Bjarne Riis, der kan glæde sig over, at Tinkoff-Saxo lørdag hev sejren hjem i Polen Rundt.

Polakken Rafal Majka vandt løbet.

- Det kører godt for os i øjeblikket, og jeg er tilfreds med holdets præstationer, siger Riis.

Søndag køres den sidste etape af årets Post Danmark Rundt fra Kalundborg til Frederiksberg. Den etape plejer traditionen tro at slutte i en massespurt efter de 10 rundstrækning inde i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip