Skuffet VM-stregspiller: Vi har intet lært af nederlag

Det danske kvindelandshold i håndbold har efter to VM-nederlag i træk løkken om halsen, inden ottendedelsfinalen mod europamestrene Montenegro søndag aften.

Her skal angrebsspillet været helt anderledes afklaret og målrettet, end tilfældet var mod Serbien i onsdags og i særdeleshed mod Brasilien fredag aften.

Specielt kampen mod sydamerikanerne var en skuffelse, fordi der på forhånd havde været fokus på at forbedre netop angrebet og kontrafasen, hvilken på ingen måde lykkedes.

18 mål blev det blot til, og stregspilleren Mette Gravholt erkender da også, at der snarere var tale om et tilbageskridt.

- Det er en mærkelig følelse, det virker som en dårlig joke. Vi kan ikke rigtigt bruge de sidste kampe til noget. Vi er nødt til at lære af dem. Vi lærte intet som helst af kampen mod Serbien, så nu skal vi lære af Brasilien, siger Mette Gravholt.

Hun efterlyser mere faste aftaler i angrebet.

- Vores angrebsspil har ikke været konkret nok. Vi har fået at vide, at nu skal vi også finde vores stregspiller, men vi skal måske snakke om, hvordan vi gør det, mener hun.

Den nemme forklaring kunne være, at danskerne ikke har trænet nok håndbold ved VM. Siden førstedagen er der udelukkende blevet trænet styrke- og gymnastikøvelser, men spillerne afviser den teori.

- Jeg tror ikke, det har gjort forskellen. Vi har bare bredt os ud over et for stort område i vores angrebsspil i stedet for at holde os til nogle få ting, som vi virkelig kan, lyder analysen fra Mette Gravholt.

VM-truppen er lørdag ankommet til Beograd, hvor forberedelserne til knockout-kampen mod Montenegro er gået i gang.

Holdet træner sidst på eftermiddagen i den kæmpemæssige Kombank Arena, og denne gang vil der blive trænet håndbold, varsler landstræner Jan Pytlick.

Det internationale håndboldforbund (IHF) har i øvrigt placeret kampen mod Montenegro klokken 20.45 søndag aften i stedet for klokken 18, som det ellers tidligere var planlagt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip