Sky-boss afviser kritik: Vi stiller med stærkeste hold

Sygdom, styrt og svigtende form har plaget det britiske cykelhold Sky i halvåret op til sæsonens vigtigste mål Tour de France, som mandskabet har vundet de seneste to udgaver af.

Alligevel fastholder kaptajnen, Tourens forsvarende vinder Chris Froome, at briterne kommer med det stærkeste hold hidtil i det franske etapeløb.

Teamchefen Dave Brailsford derimod vil ikke sammenligne med tidligere år, hvor Sky har været totalt dominerende.

- I virkeligheden giver det ingen mening at se tilbage, selvom journalister elsker at gøre det.

- Det tjener ikke noget formål at se tilbage. Vi har, hvad vi har. Vi har snøret støvlerne, og vi er klar til at gå i ringen. Hvad der skete sidste år, kommer ikke til at hjælpe nogen her, siger Brailsford.

Da Bradley Wiggins vandt Touren i 2012, havde han vundet tre mellemstore etapeløb i månederne forinden.

Tilsvarende vandt Chris Froome fire ud af fem etapeløb i perioden op til sin sejr i det franske løb i fjor.

Anderledes svært har det været for Sky i denne sæson. Vel har Froome vundet tre etapeløb i år, men han har også måttet sløjfe løbsplaner på grund af lungeproblemer, og han styrtede grimt på 6. etape af Criterium du Dauphine få uger før Touren.

Endnu værre endnu har det været for holdkammeraterne.

Hans løjtnant Richie Porte har været langt fra de seneste års storform, og han måtte opgive Giro d'Italia.

Froomes anden vigtige bjerghjælper colombianeren Sergio Henao havde et alvorligt uheld i forbindelse med Schweiz Rundt og kan således ikke støtte sin kaptajn i Touren.

- Der sker noget hvert år, og man kommer med sit bedste hold på det givne tidspunkt. Vi er klar til at køre. I sport må man være fleksibel. En af kernekompetencerne skal være at finde løsninger, når noget sådant sker og så komme videre. Vi skal forblive positive.

/ritzau/

 

Dagens Gossip