Skybrud giver koldt vand i hanerne i dele af København

De københavnere, der søndag har været nødt til at tage kolde brusebade, skulle nu have fået varmt vand tilbage i hanerne.

Det meddeler Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR). Det voldsomme skybrud, der natten til søndag ramte København, oversvømmede mange af hovedstadens underjordiske varmekamre.

Det gav problemer med forsyningen af vand, så dele af Københavns Indre By og Østerbro ikke har haft varmt vand i hanerne søndag.

Problemerne kom til udtryk flere steder i gadebilledet i Hovedstaden som varme dampskyer, der steg op fra fortovet eller gaden.

Hele dagen har HOFOR været rundt til byens varmekamre. Søndag eftermiddag er det lykkedes at få tømt dem. Skulle der opstå skybrud igen senere på dagen, kan problemet dog vende tilbage.

Alle borgere bør undgå hudkontakt med vand på gader og i kældre, advarer HOFOR, da vandet kan indeholde kloakvand og dermed farlige bakterier.

Når borgerne går på gaderne, skal de desuden være opmærksomme på kloakdæksler, der kan være presset af på grund af vandtrykket i kloakkerne. Især de steder hvor gaderne er dækket af vand, skal man være på vagt for udækkede huller.

/ritzau/