Skybrud i Vestjylland gav 60 millimeter nedbør

Midt og Vestjylland fik de største mængder regn under lørdagens skybrud. Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø, lørdag aften til Ritzau.

I landsbyen Borris ved Ringkøbing er der målt 60 millimeter nedbør - de 40 millimeter faldt indenfor en time lørdag eftermiddag.

DMI har ophævet varslet om skybrud, men regn- og tordenbyger vil brede sig til hele landet i løbet af det næste døgn, dog ikke med de nedbørsmængder, som er målt i Vestjylland.

- Det meste er overstået, og selv om det er det samme vejrsystem, der i løbet af i nat og i morgen vil brede sig til hele landet med regn- og tordenbyger, er vejrsystemet svækket, og der vil ikke komme de store mængder regn som i Midt- og Vestjylland, siger Henning Gisselø.

De voldsomme nedbør har især skabt ravage omkring Spjald, Videbæk og Skjern, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- I Videbæk er en sø gået over sine bredder, og idrætshallen og flere boligområder står under vand og mudder. Vi har haft Beredskabsstyrelsen til at pumpe vand væk, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Veje er på visse strækninger blevet ødelagt af vandmasserne, og broer er skyllet væk.

- I områderne omkring Spjald og Skjern er åer gået over bredderne, og vandet har på steder undermineret veje og broer, og ved Skjern er vandet trængt ind i en glasfiberfabrik, siger Jens Claumarch.

Ifølge TV Midtvest har uvejret også skabt problemer for togtrafikken. Et lynnedslag mørklagde stationen i Borris, og det generede togtrafikken, der ikke kunne køre efter planen.

Arriva aflyste afgange mellem Herning og Skjern som følge af lynnedslaget, og der blev sat busser ind på strækningen.

Arriva vil ifølge TV Midtvest ikke udelukke, at der også kan blive aflysninger søndag i det midt- og vestjyske som følge af uvejret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip