Skybrud over Danmark i nat: Her ramte uvejret hårdest

Med 23 millimeter regn på en halv time tog Møn den største skylle i skybruddet, der ved 01-tiden natten til mandag er på vej væk fra Danmark.

Det oplyser DMI, der har afblæst alarmen om flere skybrud i landet i denne omgang.

- Der vil fortsat være regn og tordenbyger nogle steder, men det trækker væk i løbet af natten. Der kommer altså ikke flere skybrud, men der vil fortsat være kraftig regn flere steder, siger vagthavende meteorolog Jørn Thomsen til Ritzau.

Søndag udsendte DMI et varsel om skybrud i hele landet. Varslet lød fra søndag aften klokken 21.

Mens Møn oplevede de største mængder nedbør på kort tid, slap det meste af landet for et skybrud, der defineres ved, at der falder mindst 15 millimeter regn eller derover på 30 minutter.

Ud over Møn blev et par andre dele af landet dog også ramt af voldsomt regnvejr.

- Vi har fået meldinger om skybrud fra Sydfyn og enkelte steder på Sjælland. Derudover har der også været skybrud i Thy, men langt de fleste steder har ikke oplevet skybrud, siger Jørn Thomsen.

Regnen har ikke skabt de store problemer, melder politikredsene rundt om i landet.

Den mest dramatiske melding om regnens konsekvenser kommer fra Sydfyn, hvor et par kloakdæksler røg af på grund af vandmasserne.

Med de store mængder nedbør følger også risikoen for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre, vand på kørebanen og oversvømmede viadukter.

Beredskabsstyrelsen opfordrede derfor søndag danskerne til at lukke vinduer og døre og dække åbninger i bygninger med sandsække.

Desuden er det en god idé at tjekke, at udendørs afløb, riste og tagrender ikke er tilstoppede, lyder det på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip