Skyderi mod demonstranter: Syv såret i Bangkok

Syv mennesker er blevet såret - heraf en alvorligt - da bevæbnede mænd tidligt lørdag lokal tid åbnede ild mod oppositionsvenlige demonstranter i Bangkok.

Politiet oplyser, at der fandt to skyderier sted i den thailandske hovedstad, og ordensmagten er ved at finde ud af, hvem der står bag. En af de kvæstede ligger i kritisk tilstand på hospitalet.

Lørdagens skyderier kommer kort før de varslede kæmpedemonstrationer mandag, hvor regeringsfjendtlige demonstranter i praksis vil lukke Thailands hovedstad. Deres mål er at vælte regeringen.

Protesterne mod regeringen og premierminister Yingluck Shinawatra brød ud i november, efter at regeringen foreslog en amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013. Et forslag, den siden trak tilbage.

I december forsøgte vrede demonstranter at storme regeringskontorer, og det resulterede i sammenstød med politiet. Urolighederne kostede fem mennesker livet og sårede flere end 200.

Det var de værste uroligheder i Thailand siden 2010, hvor over 90 mennesker blev slået ihjel, da militæret slog hårdt ned på regeringsfjendtlige demonstranter.

Som en konsekvens af efterårets uroligheder opløste premierministeren parlamentet og udskrev nyvalg, som efter planen skal finde sted 2. februar.

Oppositionen frygter, at valget kun vil være til fordel for Yingluck Shinawatra og hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev væltet fra posten i 2008 og bor i eksil, men beskyldes for at lede landet gennem sin søster.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip